Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Beoordeling door Bert van Puffelen , donderdag 11 februari 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Erg bijzonder, ik heb deze soep gisteren gemaakt en moest even kwijt dat het heel smaakvol is. Misschien niet zo geschikt voor kinderen maar als je van gestoofde witlof houd is deze witlofsoep zeker een must!
Witloofsoep
Gemaakt door Anoniem, maandag 14 september 2009
Gemiddelde waardering vote imagevote imagevote imagevote image / 5
1 Stemmers
Mooi Belgisch soepje.
Ingrediënten
In één oogopslag
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Soepen
Belangrijkste Ingrediënt
Witlof
Hoeveel
4 personen
1,5 kg witloof
1 ajuin
1 kleine aardappel
1/5de wit van prei
1/2 appel
1,5 liter water
groentebouillon
Werkwijze voor dit gerecht

Snij de ajuin en de aardappel fijn
Smelt een klontje boter in de pot en stoof de ajuin en   de aardappel ongeveer 3 minuten aan

Het witloof overlangs doorsnijden en het onderste   dikke stuk schuin afsnijden om het bittere gedeelte   eruit te halen
Snij het witloof zeer fijn en voeg het bij de ajuin en de aardappel
Snij de halve appel en de helft van het wit van de prei fijn en voeg het toe aan de rest
Stoof het witloof niet te lang aan om bitterheid te   vermijden

Doe er een bouillonblokje bij en giet er 1,5 liter water   over
Bijkruiden met peper en zout
Laat het geheel opkoken en pruttelen zonder deksel   gedurende ongeveer 30 minuten

Mix de soep glad en voeg eventueel nog een beetje   room toe

SMAKELIJK!!!

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 369 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Snelle pizza van spelt

    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....

  • Walnoot-pistache-honing-rozencake

    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...

  • Pittige stoofschotel met aubergine

    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...

  • Zomerse chicken tikka

    De muziek van Jack Johnson, de temperatuur van Zuid-Frankrijk en zon tot een uur of negen ’s avonds: zomergevoel zit in zonnige...