Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Beoordeling door Bert van Puffelen , donderdag 11 februari 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Erg bijzonder, ik heb deze soep gisteren gemaakt en moest even kwijt dat het heel smaakvol is. Misschien niet zo geschikt voor kinderen maar als je van gestoofde witlof houd is deze witlofsoep zeker een must!
Witloofsoep
Gemaakt door Anoniem, maandag 14 september 2009
Gemiddelde waardering vote imagevote imagevote imagevote image / 5
1 Stemmers
Mooi Belgisch soepje.
Ingrediënten
In één oogopslag
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Soepen
Belangrijkste Ingrediënt
Witlof
Hoeveel
4 personen
1,5 kg witloof
1 ajuin
1 kleine aardappel
1/5de wit van prei
1/2 appel
1,5 liter water
groentebouillon
Werkwijze voor dit gerecht

Snij de ajuin en de aardappel fijn
Smelt een klontje boter in de pot en stoof de ajuin en   de aardappel ongeveer 3 minuten aan

Het witloof overlangs doorsnijden en het onderste   dikke stuk schuin afsnijden om het bittere gedeelte   eruit te halen
Snij het witloof zeer fijn en voeg het bij de ajuin en de aardappel
Snij de halve appel en de helft van het wit van de prei fijn en voeg het toe aan de rest
Stoof het witloof niet te lang aan om bitterheid te   vermijden

Doe er een bouillonblokje bij en giet er 1,5 liter water   over
Bijkruiden met peper en zout
Laat het geheel opkoken en pruttelen zonder deksel   gedurende ongeveer 30 minuten

Mix de soep glad en voeg eventueel nog een beetje   room toe

SMAKELIJK!!!

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 119 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...