By AWeb Design
Home |
Algemeen |
Sitemap |
Het Groeiend Kookboek |
![]() |
Gemaakt door Adri van der Zwet Slotenmaker
|
Snij de ajuin en de aardappel fijn
Smelt een klontje boter in de pot en stoof de ajuin en de aardappel ongeveer 3 minuten aan
Het witloof overlangs doorsnijden en het onderste dikke stuk schuin afsnijden om het bittere gedeelte eruit te halen
Snij het witloof zeer fijn en voeg het bij de ajuin en de aardappel
Snij de halve appel en de helft van het wit van de prei fijn en voeg het toe aan de rest
Stoof het witloof niet te lang aan om bitterheid te vermijden
Doe er een bouillonblokje bij en giet er 1,5 liter water over
Bijkruiden met peper en zout
Laat het geheel opkoken en pruttelen zonder deksel gedurende ongeveer 30 minuten
Mix de soep glad en voeg eventueel nog een beetje room toe
SMAKELIJK!!!