Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Wentelteefjes
Wentelteefjes zijn populair als ontbijt in grote delen van Europa en Noord-Amerika. In Vlaanderen is het ook bekend onder de naam verloren brood (naar analogie van het Franse pain perdu), klakaards (West-Vlaanderen) of gewonnen brood/verloren brood (Oost-Vlaanderen). ©wikipedia
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Kinderkeuken
Vegetarisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Heel gemakkelijk
Gerecht
Ontbijt
Lunch
Hapjes
Snack
Bereidingstijd
0 - 15 minuten
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Brood
Eieren
Melk
Hoeveel
4 personen
  • 4 boterhammen
  • 8 eieren (2 per persoon)
  • boter voor in de pan
  • melk
  • suiker
Werkwijze voor dit gerecht
  1. klop de eieren kapot, en doe ze in een bakje.
  2. doe er melk bij en klop het goed.
  3. doe wat boter in de pan. laat de boter goed smelten.
  4. sop de boterhammen goed in het ei en de melk.
  5. haal de boterhammen eruit en leg ze in de pan
  6. om de minuut de boterhammen draaien.
  7. de wentelteefjes moeten 4 minuten in de pan.
  8. haal de wentelteefjes eruit, leg ze op een bord en strooi er wat suiker over.
Als je het lekker vindt kun je op de wentelteefjes nog wat tomaat en komkommer leggen, maar dan liefst geen suiker gebruiken.
Eet smakelijk!!!
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 194 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...