By AWeb Design
Home |
Algemeen |
Sitemap |
Het Groeiend Kookboek |
![]() |
Gemaakt door Oma Manis
Dit is een vrij pittige Sambal-Oelek, maar dan van verse rode lomboks.
Een poosje houdbaar in de ijskast .... En heeeeeel èrg lekker! (als je van pittig houd) ![]() sambal = mengsel, ulek = stamper, wrijver |
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Steek uit elk vel filodeeg vier rondjes van 12cm doorsnee. Bestrijk de rondjes met de gesmolten boter en stapel er steeds vijf op elkaar. Bestuif de stapeltjes met poedersuiker en bak ze in ca 6 minuten in de oven half gaar. Neem ze uit de oven.
Breng de dessertwijn met het opengesneden vanillestokje en drie sinaasappelschijven aan de kook. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in dunne schijven. Pocheer de appels drie a vier minuten en de wijn; ze moeten knapperig blijven.
Schik de appelschijfjes in cirkelvorm op het filodeeg, bestuif ze met poedersuiker. Laat de appelstaartjes in de oven in ca 8 minuten goudbruin worden.
Kook het gezeefde pocheervocht in en roer er een beetje honing door.
Zet op vier borden aan een kant een nog lauw appeltaartje en schep een bol kaneelijs aan de andere kant. Giet een beetje honingsaus rondom.