Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Warm appeltaartje van filodeeg met kaneelijs
Ingrediënten
In één oogopslag
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Taart & Cake
IJs & Sorbets
Belangrijkste Ingrediënt
Appels
Hoeveel
4 personen
  • 5 vellen filodeeg kaneelijs
  • 100 gram gesmolten boter  
  • poedersuiker
  • 200 ml dessertwijn (wit) 
  • 1 vanillestokje
  • 1 sinaasappel (in schijven) 
  • 4 appelen (elstar)
  • 1 eetlepel honing
Werkwijze voor dit gerecht

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Steek uit elk vel filodeeg vier rondjes van 12cm doorsnee. Bestrijk de rondjes met de gesmolten boter en stapel er steeds vijf op elkaar. Bestuif de stapeltjes met poedersuiker en bak ze in ca 6 minuten in de oven half gaar. Neem ze uit de oven.

Breng de dessertwijn met het opengesneden vanillestokje en drie sinaasappelschijven aan de kook. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in dunne schijven. Pocheer de appels drie a vier minuten en de wijn; ze moeten knapperig blijven.

Schik de appelschijfjes in cirkelvorm op het filodeeg, bestuif ze met poedersuiker. Laat de appelstaartjes in de oven in ca 8 minuten goudbruin worden.

Kook het gezeefde pocheervocht in en roer er een beetje honing door.

Zet op vier borden aan een kant een nog lauw appeltaartje en schep een bol kaneelijs aan de andere kant. Giet een beetje honingsaus rondom.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 149 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...