Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.
Op bezoek ...
We hebben 121 gasten online
Uitgelicht Recept
|
Gemaakt door een Keukenprinses
Voor de zoetekauwen onder ons. De Donut!
Mag ik stellen dat het een ringvormige kruising is tussen een pannenkoek en een oliebol?
|
Reviews
Walnotentaart
Één van de meest gezonde taarten die er bestaan.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Hoeveel
12 stukjes
- 175 gram gerstemeel, gezeefd
- 100 gram fructose
- Zout
- 125 gram roomboter
- 125 gram fructose
- 200 gram walnoten
- 2 dl slagroom
Werkwijze voor dit gerecht
- Oven voorverwarmen op 150 graden.
- In een kom gerstemeel, 100 gram fructose en zout doen. De boter in stukjes erdoor mengen en tot een stevig deeg kneden.
- Bekleed een vorm van 24 cm. met bakpapier en druk het deeg hierin uit.
- In een pan de overige fructose op een zacht vuur laten karamelliseren.
- Daarna 1 eetlepel heet water toevoegen!
- Slagroom toevoegen en al roerend verwarmen tot de karamel is opgelost.
- Voeg de walnoten toe en laat ze even meekoken.
- Giet het notenmengsel op het deeg en bak de taart in ongeveer 45 minuten. www.gebakenzo.nl