Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.
Op bezoek ...
We hebben 446 gasten online
Uitgelicht Recept
|
Gemaakt door Mariska
Ik bak zelf ook wel brood met een broodmachine en prefab volkorenbroodmix van de supermarkt. Daar is niks mis mee.
Maar... als je leuk wil klussen in de keuken dan kan je ook zelf volkorenbrood bakken. Met gist, meel, granen en bloem. En natuurlijk behoeft dat noeste kneedarbeid met blote knuisten. Zo kom je ook nog aan de broodnodige lichaamsbeweging toe!

|
Reviews
Verse Sambal (heet!)
Dit is een vrij pittige Sambal-Oelek, maar dan van verse rode lomboks.
Een poosje houdbaar in de ijskast ....
En heeeeeel èrg lekker! (als je van pittig houd)

sambal = mengsel, ulek = stamper, wrijver
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Thais
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Marinades & Sauzen
Hapjes
Dips
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Hoeveel
zoveel als je wil
- rode lomboks zoveel als je zelf wilt, ik neem meestal een stuk of 10;
- een klein stukje trassie (een mespunt b.v.);
- 1 á 2 teentjes knoflook;
- zout;
- suiker of Goela Djawah;
- beetje zonnebloem of arachide olie.
Werkwijze voor dit gerecht
- lomboks in kleine stukken snijden (als je de pitjes eruit haalt, dan wordt het minder heet)
- knoflook en trassie samen met de stukjes lombok en het zout, ook de suiker (doe voorzichtig, niet àl te zoet maken) en de olie in een keukenmachine/blender of een staafmixer niet te fijn malen, beetje grover is lekkerder!
- evt. nog een beetje na-oeleken(pletten in de vijzel), zodat het geheel wat ''natter'' wordt
- in glazen potje doen en bewaren in ijskast