Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Verschrikkelijk lekkere Appelcake
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Porties
10 porties
200 gram boter (liefst vloeibare),
200 gram suiker,
4 eieren,
200 gram bloem,
1 theelepel bakpoeder,
4 appels,
3 theelepels kaneel,
2 eetlepels suiker.
Werkwijze voor dit gerecht
Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes.
Meng het met de kaneel en de eetlepels suiker.
Vet een springvorm van 24 cm. doorsnee in met wat boter en bestuif met wat bloem.
Klop de boter met de suiker schuimig. Voeg één voor één de eieren toe. Het ei moet volledig opgenomen zijn voordat het volgende ei wordt toegevoegd.
Zeef de bloem met het bakpoeder en voeg het in gedeelten toe aan het beslag. Schep een laagje beslag in de vorm en leg daarop een laagje appel. Wissel dat af, maar eindig met beslag.
Let er op dat de appel de vorm niet raakt, anders krijg je de cake moeilijk los.
Bak de cake in een voorverwarmde oven (150 - 160 gr.) in 60 - 90 minuten gaar. Héérlijk!!!
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 125 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...