Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Verrassing in aardappel
recipe image

Maar waar is de verrassing Inge?

In aardappels zitten natuurlijk vooral koolhydraten, maar da's geen verrassing. Het lijkt me trouwens wel een lekker stevig ovenschoteltje.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Ovenschotel
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Gehakt
Hoeveel
4 personen
  • 500 gram rundergehakt (half om mag maar is minder lekker)
  • 1000 gram aardappels (ongeschild)
  • 1 pakje room culinair
  • 1 pakje kaassaus
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 pakje spekblokjes
  • 1 zakje geraspte kaas belegen
  • 1 theelepel komijn
  • 2 uien (of 1 grote)
  • half bakje champignons
  • zout & peper
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Schil de aardappels en kook deze bijna gaar.
  2. Snij de aardappels in plakjes ± halve cm dikte.
  3. Bak het gehakt, zorg dat het goed rul wordt.
  4. Snipper de uitjes en snij de champignong in plakjes.
  5. Doe de spekjes, uitjes en de champignons bij het gehak in de pan bakken.
  6. Doe op het laatste moment de room culinair hierbij.
  7. Haal het vuur eraf en voeg de komijn, de kaassaus, de knoflookpoeder en de paprikapoeder toe. Naar eigen smaak ook zout en peper toevoegen.
  8. Pak een ovenschaal en vul de bodem en de zijkanten met aardappelschijfjes.
  9. Schep vervolgens het mengsel van het gehakt erin. Leg een laagje aardappels bovenop. Strooi hierover de geraspte kaas.
  10. Bereiding gedurende 25 minuten in voorverwarmde oven op 180 ºC.


Alvast eet smakelijk,

goede serveertip voor erbij een heerlijke bonen salade

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 149 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...