Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
tzatziki
Gemaakt door frans, maandag 26 oktober 2009
Ofwel koude komkommersalade
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Grieks
Moeilijkheidsgraad
Heel gemakkelijk
Gerecht
Bijgerecht
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Komkommer
Hoeveel
minstens 6 porties
  • 3 komkommers,
  • zout,
  • zwarte peper,
  • koolzaadolie,
  • 4 teentjes look,
  • halve liter magere yoghurt,
  • dille,
  • muntblaadjes,
  • 1 citroen
Werkwijze voor dit gerecht
  1. schil de komkommers, rasp deze fijn in een vergiet, na elke komkommer te hebben geraspt, strooi je er goed wat zout over en flink wat zwarte peper(naar eigen smaak)
  2. plaats de vergiet op een kom en zet dit gedurende minimum 1 uur in de koelkast.dit om al het komkommervocht te laten verlekken.
  3. daarna neem je een kom en pers de knoflook hierin, voeg 4  eetlepels koolzaadolie(mag ook olijfolie zijn ) toe en het sap van 1 citroen .
  4. daarna 1 eetlepel gedroogde dille toevoegen en een tiental blaadjes gehakte munt.
  5. voeg daarna de yoghurt toe en flink mengen.
  6. als laatste de geraspte komkommers erbij flink mengen, en ijskoud serveren.

Kan als slaatje of als broodbeleg, of als saus bij diverse vlees of visgerechten.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 93 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...