Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Tuinbonen, erwten en broccoli pasta
recipe image

To dubbeldop or not to dubbeldop, that's the question.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Pasta
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Bonen
Erwten - Groen, Geel, Split
Hoeveel
4 personen
  • 250 gr. tuinbonen (of diepvries).
    NB Voor 200 g gekookte verse tuinbonen moet u uitgaan van 450-500 gr. tuinboonpeulen. Als je ook nog de verfijndere dubbelgedopte tuinbonen wil hebben dan zelfs nog wat meer.
  • 400 gr. doperwten, diepvries of vers
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 gr. spaghetti
  • 1 stronk broccoli (in kleine roosjes)
  • 250 mascarpone
  • 50 gr. Pecorino of Parmezaanse kaas
  • Basilicumblaadjes
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Kook de tuinbonen in 2 minuten beetgaar in kokend water. Schep ze met schuimspaan uit water en spoel af onder koude kraan en druk ze uit het grauwe vliesje. Note:dit heet dus DUBBELDOPPEN!
  2. Breng de pan met water weer aan de kook en blancheer erwten hierin 3 minuten, tot beetgaar en spoel af onder koude kraan.
  3. Doe erwten terug in de pan samen met de fijngehakte knoflook kneus ze licht. Doe 4 el olie erbij en peper en zout.
  4. Kook pasta volgens aanwijzing op verpakking en voeg 4 minuten voor einde kooktijd broccoli toe en kook mee. Giet pasta en asperges of broccoli af en vang wat kookvocht op.
  5. Doe pasta en groente terug in de pan en voeg gekneusde erwten, tuinbonen en mascarpone toe. Voeg afhankelijk van je eigen smaak en smeuïgheid van de pasta wat kookvocht toe en schep op laag vuur om.
  6. Verdeel over de borden sprenkel er olie, strooi de kaas en verdeel de basilicumblaadjes er over.
Nog wat tips

Dubbeldoppen is natuurlijk niet nodig als je mooie kleine jonge tuinboontjes hebt gekocht. Dikke ouwe bonen daarentegen zijn wel gebaat bij een dubbeldop actie.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 149 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...