Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Tortilla met spek of kipfilet
 
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Spaans
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Hapjes, Tapas, Snacks
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Hoeveel
een koekpan vol
  • Aardappelschijfjes,
  • spekblokjes of kipfilet,
  • ui,
  • knoflook,
  • peper,
  • zout,pesto van italiaanse kruiden,
  • koksroom,
  • eieren,
  • soepgroenten of sperciebootjes,
  • olie/boter
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Aardappelschijfjes bakken. Je kunt ook vastkokende aardappels gebruiken maar dan eerst ong.3 min. voorkoken,afgieten, afkoelen en dan in plakjes snijden.
  2. Ondertussen ui pellen in in ringen snijden, knoflook pellen, persen en door de gesneden ui roeren samen met wat pesto.
  3. Intussen de aardappelschijfjes bakken tot deze bijna bruin en gaar beginnen te worden.
  4. Voeg dan de ui/knoflook gemengd met de pesto er aan toe.Laat de uien glazig worden en voeg als laatste soepgroenten of spercieboontjes(uit blik, diepvries of vers, dan wel even gaarkoken) toe. In een zak grove boerensoepgroenten zit eigenlijk alles wat je nodig hebt en het geeft meer kleur door de wortelreepjes en paprikareepjes.
  5. Meng alles door elkaar en laat het daarna even afkoelen.
  6. Bak intussen in een ander pannetje de spekblokjes. Als je kipfilet gebruikt, snij de filet in lange dunne reepjes, kruid ze naar behoefte (bijv. kipkruiden) en bak deze zachtjes gaar.Als de spekblokjes/kipfilet klaar zijn, leg ze even apart in een schaal met onderin keukenpapier om het overtollige vet op te nemen. Ook dit even af laten koelen.
  7. Klop daarna in een schaal ongeveer 3 eieren p/p los, voeg er een scheut koksroom bij en ietwat peper en zout. Let wel op met zout als je spekblokjes gebruikt, deze zijn meestal al gezout.
  8. Meng hierna de afgekoelde aardappelschijfjes/groenten en spekblojes/kipfilet erdoor. Daarna wat boter/olie in en koekenpan(het liefst een hoge koekepan) en giet het mengsel erin.
  9. Controleer, door tussentijds een stevige draai-ruk aan pan te geven, of de tortilla niet vast aan de bodem blijft plakken.
  10. Zet het vuur wat laag zodat de onderkant goed door kan garen. Leg er deksel op, dan kan de bovenkant meegaren.
  11. Pas als de bovenkant een "stevige" vorm heeft kun je hem met behulp van een groot bord omdraaien. Leg het bord op de koekepan, van het vuur nemen, omdraaien zodat de tortilla op het bord komt te liggen. Opnieuw een beetje boter/olie in de pan en de tortilla er voorzichtig in laten glijden.
  12. Gebruik om te serveren een zelfde bord om de tortilla weer op dezelfde wijze om te draaien als deze gaar is.
  13. Voeg voor garnering wat rauwkost en plakjes stokbrood met kruidenboter/knoflooksaus erbij of je eigen fantasie gebruiken.
Nog wat tips
 
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 195 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...