Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Tonijnsalade
recipe image
Gemaakt door J. Euser, zaterdag 13 maart 2010
WikiWeetje:
Bijna alle commercieel gevangen blauwvintonijn, ook wel reuzentonijn genoemd, gaat naar Japan. Hij wordt daar rauw gegeten als sushi en sashimi.
Als gevolg van de overbevissing is met name het aantal blauwvintonijnen in aantal afgenomen. Deze soort heeft inmiddels de status 'ernstig bedreigd'. De vraag naar tonijn blijft echter groeien door een hevige concurrentiestrijd tussen de Japanse Genki Sushi en de Britse Yo Sushi restaurantketens. Er zijn ook soorten die ondanks de visserij goed weten stand te houden, zoals de vaak als tonijn verkochte skipjack. Belangrijk is de herkomst van de vis en de manier waarop gevist wordt (handlijn of longline).

De Viswijzer geeft actuele informatie over welke soorten duurzaam gevangen worden en niet bedreigd worden. De blauwvintonijn staat op de rode lijst van de Viswijzer 2009-2010.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Moeilijkheidsgraad
Heel gemakkelijk
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Koude voorgerechten
Bijgerecht
Bereidingstijd
0 - 15 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Sla
Tonijn
Hoeveel
3-5 personen
  • IJsbergsla,
  • tonijn in olie,
  • selderij (ca. half bosje),
  • 1 ui,
  • 1 tomaat,
  • oregano,
  • zout en peper,
  • klein blikje ananas (stukjes).
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Doe de tonijn in een schaal en laat intussen de ananasblokjes uitlekken.
  2. Tomaat ontpitten en in kleine stukjes snijden,
  3. ui snipperen en selderij fijnsnijden.
  4. Voeg dit samen met de ananas, een snufje zout, peper en oregano door de tonijn.
  5. IJsbergsla in zeer fijne reepjes snijden en door het geheel mengen.
Heerlijk bij bijv. spagetti
Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 90 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...