Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 145 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Tonijnsalade met Rijst

Lekker fris en gezond. Te serveren als tapa, maar ook als snelle maaltijdsalade op een warme zomeravond.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Hapjes
Tapas
Belangrijkste Ingrediënt
Tonijn
Hoeveel
4 personen
  • 200 gr gekookte rijst (afgekoeld)
  • 1 blikje tonijn (uitgelekt)
  • 1 sjalot (fijngesneden)
  • 1 tomaat (ontveld, zonder de pitjes, in blokjes)
  • 2 el mayonaise
  • sap van een halve citroen
  • 2 eieren (hardgekookt, 1 vier gesneden)
  • olijven
  • 1 el koriander (fijngehakt)
  • peper en zout
Werkwijze voor dit gerecht

Meng alle ingtediënten behalve de eieren goed door elkaar in een saladekom.
Breng op smaak met de peper en het zout.
Garneer met de stukjes ei en olijven. Fris serveren.

Nog wat tips
Met aardappels ipv rijst en fijngesneden augurk en een blikje mais ipv olijven, tover je deze Italiaanse salade om in een Hollandse variant.
 

Laatste recept