Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Tongreepjes met langoustines
recipe image
De staart is het enige eetbare deel van de langoustine. Het is roze van kleur. Langoustinevlees is mager. Het is zachter vlees dan dat van de kreeft. Het heeft een verfijnde smaak. Langoustines bevatten veel eiwitten en gezonde vetten. Daarnaast bevatten ze veel calcium, fosfor en ijzer. Een uitdagend recept!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Uitdagend
Gerecht
Schaal- en Schelpdieren
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Hoeveel
4 personen
  • 8 mooie tongreepjes
  • 12 langoustines
  • 1 dl wisky
  • 4 el tomatenpuree
  • 2,5 dl witte wijn
  • 2 dl room
  • 50 gr boter
  • 2 blokjes visbouillon
  • 2 el gehakte peterselie
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Koppen en staarten van de langoustines scheiden en de staarten pellen en bewaren.
  2. De tangen verbrijzelen zonder ze van de koppen te halen en tangen+ kop in een pan met gesmolten boter even laten bakken.
  3. Wanneer ze een mooie kleur hebben overgieten met de wisky,  2 min op hoog vuur laten indikken en er dan 1 dl witte wijn, de room en tomatenpuree aan toevoegen.
  4. Alles goed mengen en aan de kook brengen Op een zacht vuurtje 15 min laten verder sudderen met half open deksel.
  5. Ondertussen de tongreepjes oprolllen, met de velkant naar binnen en vastprikken met een houten prikker.
  6. 1dl water met de bouillonblokjes en 1 dl witte wijn aan de kook brengen. Laten rusten.
  7. Filter de langoustinebereiding en giet de saus in een pannetje.
  8. Voeg er de gepelde langoustinestaarten aan toe, de gehakte peterselie, en een snuifje cayennepeper en breng op smaak.
  9. Dompel de tongreepjes in de bouillon zet het vuur lager en laat pruttelen. Haal ze na 6 min uit de bouillon, laat ze uitlekken en schik ze op de warme borden. Leg op elk bord 3 langoustinestaarten, overgiet ze met de saus.
  10. Dien op met rijst
Nog wat tips
Van de koppen en scharen /tangen maak je de boullon voor de langoustinesaus. Daar komt de meeste smaak van af. De staarten voeg je later toe aan de saus en laat ze 2 a 3 minuten meekoken. 
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 151 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...