Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.
Op bezoek ...
We hebben 108 gasten online
Uitgelicht Recept
|
Gemaakt door Astrid Backx
Simpel en heeeeeel doeltreffend.
|
Reviews
Tomatensalade van Capri
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Koude voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Tomaten
Hoeveel
4 porties
- 4 grote vleestomaten
- 1 krop sla
- 1/4 selderijknol
- 2 eetl. geelgroen selderijblad
- 125 g gerookte tonijn uit blik
- 10 groene olijven
- 10 zwarte olijven
- 1 eetl. fijngeakte vers basilicumblad
- 4 eetl. wijnazijn
- 4 eetl. olijfolie
Werkwijze voor dit gerecht
- De tomaten aan de onderzijde kruislings inkerven, 2 minuten in kokend water leggen en daarna het velletje eraf halen.
- Het slablad zorgvuldig wassen, laten uitlekken en in stukken scheuren.
- Het stuk selderijknol dik schillen, wassen en in plakken snijden.
- Elke plak in smalle reepjes verdelen.
- Het malse selderijblad fijn hakken en met behulp van een mes zout erdoorheen wrijven.
- Het visvlees aan vlokjes wrijven en deze vermengen met plakken tomaat, slablad, zilt selderijhaksel, reepjes knolselderij, olijven, basilicum, olie en wijnazijn.
- De salade afdekken en 10 minuten op een koele plaats laten rusten.