Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Tomatensalade van Capri
recipe image
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Koude voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Tomaten
Hoeveel
4 porties
  • 4 grote vleestomaten
  • 1 krop sla
  • 1/4 selderijknol
  • 2 eetl. geelgroen selderijblad
  • 125 g gerookte tonijn uit blik
  • 10 groene olijven
  • 10 zwarte olijven
  • 1 eetl. fijngeakte vers basilicumblad
  • 4 eetl. wijnazijn
  • 4 eetl. olijfolie
Werkwijze voor dit gerecht
  1. De tomaten aan de onderzijde kruislings inkerven, 2 minuten in kokend water leggen en daarna het velletje eraf halen.
  2. Het slablad zorgvuldig wassen, laten uitlekken en in stukken scheuren.
  3. Het stuk selderijknol dik schillen, wassen en in plakken snijden.
  4. Elke plak in smalle reepjes verdelen.
  5. Het malse selderijblad fijn hakken en met behulp van een mes zout erdoorheen wrijven.
  6. Het visvlees aan vlokjes wrijven en deze vermengen met plakken tomaat, slablad, zilt selderijhaksel, reepjes knolselderij, olijven, basilicum, olie en wijnazijn.
  7. De salade afdekken en 10 minuten op een koele plaats laten rusten.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 104 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...