By AWeb Design
Home |
Algemeen |
Sitemap |
Het Groeiend Kookboek |
![]() |
Gemaakt door Maarten Crutz
Uiensoep voor op van die herfstige zaterdag of zondagmiddagen. Met een gegratineerd stukje brood en veel geraspte kaas. Vullend voedzaam en warm na een frisse wandeling. Voor de uiensoep moeten er natuurlijk flink veel uien in ringen gesneden worden. Helaas kunnen onze ogen niet zo goed tegen "propaanthial-S-oxide" wat vrijkomt als je de uien snijd. Gevolg: waterlanders. Mogelijke oplossingen zijn, onder de afzuigkap snijden, onderwater snijden en de uien gekoeld bewaren zodat ze tijdens het snijden ijskoud zijn(niet bevroren). |
500 gram kipfilet
3 paprika’s grote rood geel of oranje
200 gr artisjokken
125 ml room
citroensap
sambal manis of sambal oelek
potje ratah tandoori paste (toko)
Maak de marinade van 2 flinke lepels tanoori pasta, room en citroensap
Snijd de kip in kleine sukjes laat het marineren (minimaal 15 minuten laten trekken)
Paprika in dunne repjes en artisjokken in kleine stukjes snijden
Kip samen met de paprika bakken.
Dan de artisjokken erbij en even samen laten garen
Voeg sambal naar smaak toe
Serveer met Cous Cous
Vervang de room door yoghurt voor een minder vette variant