Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Tahu Ketoprak
Gemaakt door Oma Manis, maandag 30 oktober 2017
none

Ik miste nog een lekker Indisch receptje met tofoe.

Bij deze.

Ingrediënten
In één oogopslag
Hoeveel
4

  • 1 of 2 verse tahu blokken
  • bakje Taugee
  • Selderij, bosje
  • 2 lente uitjes
  • 2 Hardgekookte eieren...in vieren snijden
  • Gefruite uitjes (kant en klaar bij toko)
  • Fijngemaakte katjangs (pinda's in de vijzel) of 1 eetlepel kant en klare Petjil Boemboe van de Ind. winkel
  • Ketjap
  • Citroensap 2 limoentjes
  • Rode lomboks 2x

 

Werkwijze voor dit gerecht
  1. Selderij fijnsnijden
  2. Snipper de lente- uitjes fijn.
  3. Kook de eieren hard ... en snijdt ze in vieren 
  4. Snijdt de Tahu in plakken en bak ze in olie (gewoon in een laagje olie in de koekenpan……niet te lang bakken!) en dan kleiner knippen of snijden.
  5. Taugee… even in heet water leggen (niet te lang)
  6. Gefruite uitjes er over strooien (kant en klaar bij toko)
  7. Dit alles boven op elkaar op een schaal leggen.

Saus, apart op te dienen

  1. Doe de pinda's in de vijzel of keukenmachine en maal het in stukjes of gebruik de kant en klare boemboe
  2. Snij de lomboks in hele kleine stukjes.
  3. Schenk flink wat Ketjap in een pannetje, gooi de katjang kruimels en/of petjil erbij met wat Citroensap.
  4. Dit zachtjes opwarmen en proeven… niet te zuur, anders nog wat suiker erbij
Nog wat tips

Eten met witte rijst en kroepoek.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 54 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...