Reviews
Tagliatelle met gorgonzola en zalm
Heerlijk en makkelijke pasta-maal ...
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Pasta
Vis
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Erwten - Groen, Geel, Split
Gorgonzola
Zalm
Porties
4 personen
- 100 gr. doperwten, (vers of diepvries);
- 50 gr. gorgonzola;
- 2 dl slagroom of crème fraîche;
- zout en zwarte peper;
- 1 el gehakte peterselie;
- 5 el geraspte parmezaan;
- 400-450 gr. groene tagliatelle;
- 200-250 gr. zalmsnippers;
Werkwijze voor dit gerecht
- Blancheer eerst de doperwten in kokend water met wat zout. Laat ze uitlekken en zet ze even apart.
- Snijd de gorgonzola in kleine stukjes en doe ze in een sauspan. Op laag vuur al roerende laten smelten en de room toevoegen.
- Doperwten in de saus doen, met zout (weinig) en peper op smaak brengen en aan de kook laten komen. Saus verwarmen en zalmsnippers toevoegen.
- Pasta “al dente” koken en laten uitlekken. In de sauspan overdoen en gehakte peterselie en parmezaan erover strooien. Omscheppen en meteen serveren