Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 515 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Speciale appels uit de oven
Lekker toetje!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Belangrijkste Ingrediënt
Fruit
Hoeveel
4 personen

4 appels,
lichtbruine suiker,
rozijnen,
margarine,
sinaasappellikeur(optioneel)
kaneel.

Werkwijze voor dit gerecht

Appels wassen en het klokhuis uitsteken met appelboortje, wel vrij ruim en rozijnen met de suiker en likeur vermengen, even laten staan.
Oven schaal invetten met margarine (dikke laag!!!) en ruim suiker erover strooien.
Appels hierop zetten en vullen met het rozijnenmengsel, kaneel erover strooien. 45 minuten in de oven op ongeveer 200 graden, de suiker en boter worden een heerlijke karamelsaus, dus halverwege wel even bedruipen hiermee!

Serveren op een bordje met een bol vanille ijs erbij! En evt. slagroom erop.

Smakelijk!!!

Sita.

 

Laatste recept