Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 686 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Snelle cassoulet met appelmoes
recipe image
Heerlijk recept voor na het schaatsen!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Ovenschotel
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Bonen
Spek(lappen/reepjes/blokjes)
Porties
4
  • 50 gr mager rookspek
  • 30 gr boter
  • 4 runder of varkenssausijsjes gehalveerd
  • 2 fijn gesneden uien
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 grote pot witte bonen (850gr)
  • 150 gr chorizo in blokjes
  • 2 eetl paneermeel
  • 1 kg goudrenetten
  • 2 theel koekkruiden
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Verwarm de oven op 185 gr.
  2. Bak het rookspek zachtjes knapperig.
  3. Voeg sausijsjes en uien toe en bak goudbruin.
  4. Bak knofllook 1 min mee en voeg tomatenpuree toe.
  5. Roer er de bonen met vocht! en de chorizo voorzichtig door, de bonen mogen niet stuk gaan
  6. Schep alles in een vuurvaste schaal en bestrooi met de paneermeel .
  7. Zet 40-45 min in de oven.
  8. Kook de appels met 150 ml water tot moes (15 min) en roer er de koekkruiden door en serveer bij de cassoulet
Nog wat tips
 

Laatste recept