Reviews
Snelle cassoulet met appelmoes
Heerlijk recept voor na het schaatsen!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Ovenschotel
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Bonen
Spek(lappen/reepjes/blokjes)
Porties
4
- 50 gr mager rookspek
- 30 gr boter
- 4 runder of varkenssausijsjes gehalveerd
- 2 fijn gesneden uien
- 2 tenen geperste knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 grote pot witte bonen (850gr)
- 150 gr chorizo in blokjes
- 2 eetl paneermeel
- 1 kg goudrenetten
- 2 theel koekkruiden
Werkwijze voor dit gerecht
- Verwarm de oven op 185 gr.
- Bak het rookspek zachtjes knapperig.
- Voeg sausijsjes en uien toe en bak goudbruin.
- Bak knofllook 1 min mee en voeg tomatenpuree toe.
- Roer er de bonen met vocht! en de chorizo voorzichtig door, de bonen mogen niet stuk gaan
- Schep alles in een vuurvaste schaal en bestrooi met de paneermeel .
- Zet 40-45 min in de oven.
- Kook de appels met 150 ml water tot moes (15 min) en roer er de koekkruiden door en serveer bij de cassoulet