Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Sinterklaas Speculaas
recipe image

We zitten alweer in de laatste 2 maanden van het jaar. Ofwel het feestdagen jaargetijde. Het eerste feest is van Sint Nicolaas alias Sinterklaas. Dit is vooral een kinderfeest, dus gaat het gepaard met veel snoep, koek en ander lekkers.

Hier een receptje om snel en simpel een lekkere dikke speculaas koek te bakken. In brokken breken en lekker bij de thee op gure november middagen opknabbelen.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Hoeveel
altijd te weinig
  • 50 gr. bakmeel
  • 50 gr. bloem
  • een half ei
  • 75 gram boter
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 a 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 tl zout
  • 2 el amandelen.
Werkwijze voor dit gerecht
  • De oven voorverwarmen op 160 tot 170 °C
  • Ei loskloppen in een schaaltje
  • Doe alle ingrediënten in een grote kom.
  • Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes
  • Doe de brokjes boter bij de rest in de kom en kneed alles snel tot een soepel deeg.
  • Strooi wat bloem op een aanrecht of grote plank en rol het deeg hierop uit tot een plaat van een centimeter dik.
  • Snij deze plaat deeg in 2 of 3 stukken en leg deze op een ingevette bakplaat.
  • Bestrijk het deeg met ei en versier met amandelen.
  • Bakplaat in de oven en laat het deeg in 25 tot 30 minuten bakken.
  • Haal de bakplaat uit de oven  en laat de speculaas 10 minuten afkoelen
  • Daarna van de bakplaat halen en in brokken tikken
  • Yummie
Nog wat tips

 

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 81 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...