Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 206 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Scampi met supersaus
recipe image
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Bakken
Gerecht
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Garnalen
Hoeveel
2 personen

6 Scampi's per persoon meer of minder naar keuze
Voor de saus:

  • cocosmelk of room
  • petrella(saus bij de betere kruidenier)
  • bieslook en peterselie (superfijngehakt)of in vijzel geplet
  • citroen enkele druppels en
  • wat pikante kruiden of een appeltje naar keuze
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Bak de scampi’s kort en goed in boter
  2. Wikkel ze in alu-folie(om warm te houden)
  3. Giet de verbrande boter weg.
  4. Houdt de pan op hoog vuur.
  5. Blus met de room of cocosmelk
  6. Voeg de ingredienten toe en een paar druppeltjes PETRELLA voor de kleur
  7. Serveer met peterselie en naar keuze: rijst-brood

Snel klaar en Lekker

 

Laatste recept