Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Scampi met Elexir d’Anvers
recipe image

Wanneer er in België gesproken wordt over "Elixir d'Anvers" dan denken velen terug aan vroeger, aan de tijd dat ze bij oma of opa eens van het glaasje Elixir d'Anvers mochten snoepen of dat ze enkele druppeltjes kregen op een suikerklontje.
Anderen denken dan weer aan Elixir d'Anvers als middeltje tegen allerlei kwaaltjes zoals maagpijn of buikpijn en natuurlijk aan Elixir d'Anvers als "het" middel tegen kolieken bij paarden.
advertentieElixer
Advertentie uit de eerste editie van "Gazet van Antwerpen" meer dan 100 jaar geleden. (1/11/1891)

Maar je kan er natuurlijk ook gewoon Reuzengarnalen danwel Scampi's in klaarmaken.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Garnalen
Hoeveel
voor 4 personen
  • 24 scampi’s
  • 1/2 ui
  • 1 uitgeperste sinaasappel
  • 1 jeneverglaasje Elexir d’ Anvers
  • klompje boter
  • bloem
  • currypoeder
  • zout - peper
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Kook de scampi’s nét niet gaar in gezouten water. Laten uitlekken. Bewaar het kookvocht.
  2. Snipper de ui fijn en laat deze gaar sudderen in de boter.
  3. Voeg een kleine hoeveelheid curry bij de ui tijdens het garen.
  4. Voeg bloem bij de gare ui.
  5. Doorroeren (roux) terwijl het kookvocht wordt toegevoegd totdat een smeuïge massa verkregen wordt.
  6. Het sinaasappelvocht en de Elexir d’Anvers bijvoegen. Even laten doorkoken.
  7. Eventueel bijsmaken met zout en peper.
  8. De scampi’s ongepeld toevoegen en nog even verder laten sudderen.
Nog wat tips

Tip: opdienen met schijfje(s) kiwi ter versiering.

ElixerFles

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 215 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...