Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Salami di chocolata
Wij kennen het als Arretjes Cake. Maar zo in het Italiaans is het veel leuker.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Chocolade
Eieren
Hoeveel
20+ plakjes
  • 250 gr. droge biscuits
  • 200 gr. suiker
  • 200 gr. boter
  • 100 gr, cacao poeder
  • 2 eieren
  • 2á3 eetl. likeur naar keuze\
  • evt.een keuze uit de volgende ingrediënten: fijngehakte hazelnoten, amandelen, gemengdenoten, gedroogde abrikozen, dadels, vijgen, pijnboompitten etc. je kunt hiermee naar eigen smaak variëren.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Verkruimel de biscuits
  2. Mix suiker en eieren tot een lichte creme.
  3. Voeg de cacaopoeder toe en de au-bain-marie gesmolten boter (evt in de magnetron kan ook).
  4. Meng de biscuits en evt. de andere ingrediënten er doorheen en de likeur naar keuze.
  5. Leg een flink vel plastic folie op de aanrecht en doe de helft van het deeg hierop. Rol het deeg in de folie in de vorm van een worst en draai de uiteinden goed strak dicht.
  6. Doe met de rest van het deeg hetzelfde.
  7. Leg de worsten in de koelkast en laat enkele uren of een nacht opstijven. Snijd de worsten in plakken van ± 1 cm.
Nog wat tips

Heerlijk bij een kopje koffie.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 127 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...