Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 692 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Salade van Chinese kool

Oma Manis heeft weer een goed recept!

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Chinees
Indiaas
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Bijgerecht
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kool (witte, groene, chinese, rode, bloem, zuur)
Hoeveel
4 personen

Salade:

  • Chinese kool
  • 1 rode lombok
  • katjangs

 Voor de dressing:

  • djahé = gember, liefst verse,
  • knoflook
  • citroen/lemoensap
  • sojasaus
  • basterd suiker (witte)
  • sesamolie

 

Werkwijze voor dit gerecht
  1. snijd de Chinese kool heeeel fijn
  2. en meng met handjevol katjang en fijngesneden rode peper

 

Dressing

  1. de gember even raspen
  2. citroen persen (klein beetje rasp erbij)
  3. dit mengen met sojasaus, basterd suiker en sesamolie
  4. met deze olie oppassen (een klein scheutje, want het is vrij overheersend van smaak)
  5. sla mengen met dressing

klaar!

Nog wat tips

Deze salade is lekker bij Indisch eten of bij bami of andere Chinese gerechten.

 

Laatste recept