Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 158 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Salade met pikante kipreepjes
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Ovenschotel
Koude voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Hoeveel
2 personen

- 2 enkele kipfilets in reepjes gesneden
- halve ijsbergsla
- 2 eetlepels uitgebakken spekjes (kant en klaar bij de supermarkt te koop)
- 1 vleestomaat
- poederkaas
- salade croutons
- zoete ketjap
- pikante chilisaus

Voor de marinade:
- 2 sjalotjes
- 1 eetlepel pikante chilisaus
- 1 eetlepel zoete ketjap
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel cajunkruiden

Werkwijze voor dit gerecht

Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom en voeg de kipreepjes toe. Laat 10 minuten marineren.

Was ondertussen de ijsbergsla en de vleestomaat en snijdt deze in kleine stukjes. Maak de borden op met de ijsbergsla en tomaat en strooi vervolgens de spekjes, croutons en de kaas erover.

Bak de kipreepjes. Voeg, wanneer de kip gaar is nog een eetlepel chilisaus en een eetlepel ketjap toe en laat 3 minuten zachtjes pruttelen.

Schep de kipreepjes op de salade en serveer direct.

Lekker met stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter.

 

Laatste recept