Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Rundvlees schotel
recipe image

Voedzaam, vullend en vlezig. Rundvlees stoofpot met groenten.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Braden
Stoven
Gerecht
Aardappels
Vlees
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Hoeveel
4 personen
  • 500 gram mager rundvlees (bv sucade of rib)
  • 150 gram schouderham
  • 1/2 potje bolognese saus
  • 1 dl rode wijn
  • 800 gram aardappelen in blokjes
  • 2 stelen prei in ringetjes
  • 1 winterpeen in blokjes of plakjes
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • boter en/of olie
  • zout en peper naar smaak
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Vlees samen met de ui en knoflook, peper en zoutaanbraden in de boter/olie.
  2. De wijn toevoegen en met wat water aanvullen.
  3. Bolognese saus erbij doen.
  4. Laat het vlees ± 1,5 uur doortrekken.
    Zelf gebruik ik hiervoor een snelkookpan, geeft meer smaak. Indien  je ook gebruik maakt van een snelkookpan, tijd halveren!
  5. Nu kunnen de groenten en aardappels erbij. Laat nog een uurtje trekken (in de snelkookpan ± 20 min).
  6. Zodra het vlees gaar is is de schotel klaar!
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 116 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...