Voedzaam, vullend en vlezig. Rundvlees stoofpot met groenten.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Braden
Stoven
Gerecht
Aardappels
Vlees
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Hoeveel
4 personen
500 gram mager rundvlees (bv sucade of rib)
150 gram schouderham
1/2 potje bolognese saus
1 dl rode wijn
800 gram aardappelen in blokjes
2 stelen prei in ringetjes
1 winterpeen in blokjes of plakjes
1 ui
3 teentjes knoflook
boter en/of olie
zout en peper naar smaak
Werkwijze voor dit gerecht
Vlees samen met de ui en knoflook, peper en zoutaanbraden in de boter/olie.
De wijn toevoegen en met wat water aanvullen.
Bolognese saus erbij doen.
Laat het vlees ± 1,5 uur doortrekken. Zelf gebruik ik hiervoor een snelkookpan, geeft meer smaak. Indien je ook gebruik maakt van een snelkookpan, tijd halveren!
Nu kunnen de groenten en aardappels erbij. Laat nog een uurtje trekken (in de snelkookpan ± 20 min).