Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Rijst met visragout

In het kader van het vleesminderen... Minstens 1 dag in de week geen vlees en minstens 1 keer in de week vis. Da's trouwens gezond ook, vette vis!

 

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Rijst
Vis
Belangrijkste Ingrediënt
Kabeljauw
Hoeveel
4 personen
  • 400 gram zilvervliesrijst (of gewone),
  • 500 gram prei,
  • 2 winterpenen,
  • 3 el vloeibare margarine,
  • 6 el bloem,
  • 1 pakje Soya Cuisine (250 ml. Alpro),
  • 1 (vis)bouillontablet,
  • evt. 2 bakje roze garnalen,
  • 1 pak kabeljauwfilet.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  2. Prei in ringen snijden en wassen.
  3. Peen schrapen en in blokjes snijden. Peen in ca. 5 min. beetgaar koken, in pan margarine verhitten. Prei ca. 3 min. bakken.
  4. Bloem toevoegen en doorroeren.
  5. Soja cuisine en 400 ml. water toevoegen en roeren tot een gebonden saus ontstaat. Bouillonblokje , garnalen en kabeljauw toevoegen en ca. 4 min. zachtjes verwarmen. Kabeljauw tijdens het verwarmen kleiner maken. Met zout en peper op smaak brengen.
  6. Rijst over 4 borden verdelen en ragout erover verdelen. Met gekookte peen serveren.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 165 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...