Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Ravioli met pecorino en walnoot
recipe image
Gemaakt door Sabina, woensdag 03 augustus 2011
Van m'n geliefde haar ouders kreeg ik een kaasje voor m'n verjaardag. Heerlijk, ik ben een beetje kaasjunkie, ik geef het toe, dus dat was een goed kado. 
Het was een pittige schapenkaas van Fattoria la Vialla.
Aangezien ik anderhalve kilo kaas iets te veel vind voor eigen consumptie heb ik mijn collega Sabina een stuk gegeven om iets leuks mee te doen. En Sabina kan koken als de beste, kijk maar op Sabina kookt!

Zie hieronder haar recept.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Pasta
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Meel of bloem
Noten(Wal-, Hazel-, Pecan-, etc)
Hoeveel
4 personen

Pasta:

  • 300 gram pastabloem
  • 3 eieren
  • snuf zout
  • scheut olijfolie

Vulling:

  • 100 gram pecorino
  • 50 gram walnoten
  • slagroom
  • zout en peper

Salieboter:

  • 5 blaadjes salie
  • 50 gram roomboter

Extra:

  • Parmezaanse kaas
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Maak eerst de pasta. Doe de bloem in een kom, breek in een kuiltje in de bloem de drie eieren.
  2. Doe zout en olijfolie erbij en kneed er een mooi, stevig deeg van. Als het te droog is, kun je nog wat extra olijfolie toevoegen.
    Let op: kneden kost zeker 10 minuten en ergens halverwege word je wanhopig omdat het niet lukt en blijft kruimelen. Gewoon doorkneden! Geen paniek!
  3. Doe het deeg in plastic folie en leg een half uurtje in de koelkast. In die tussentijd kun je mooi de vulling maken.
  4. Hak de walnoten grof. Rasp de pecorino ook grof. Roer door elkaar met wat zout en peper en doe er een scheutje (of twee) slagroom bij om er een mooie prutje van te maken.
    Niet te nat, dan loopt het straks uit je ravioli!
  5. Rol nu de pasta uit in de pastamachine en snij er rondjes (vierkantjes, hartjes, sterretjes) uit. Ik gebruik een steekring maar je kunt ook een koekjesvorm gebruiken of gewoon met een mes lapjes deeg snijden.
  6. Verdeel de vulling over de pastarondjes en plak ze dicht met een piepklein beetje water. Leg ze op een bebloemd oppervlak en strooi er ook bloem overheen, anders plakken ze aan elkaar.
  7. Maak snel de salieboter op een hele luie manier: doe salieblaadjes en roomboter in een kommetje, verhit in de magnetron tot de boter is gesmolten. Voeg een beetje zeezout en peper toe als je dat lekker vindt. Als de boter lekker ruikt (naar salie) is ‘ie goed.
  8. Kook de ravioli in bruisend water, waar je een goeie theelepel zout aan hebt toegevoegd, in vijf minuten gaar.
  9. Schep op, giet er wat salieboter overheen. Maak van de Parmezaanse kaas krullen en leg die ook op het bordje (een beetje extra pecorino erboven raspen kan natuurlijk ook).
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 105 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...