Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Ratatouille-soep
recipe image Deze soep is een volwaardige maaltijd, alles erin en erop en toch gemakkelijk....... Is ook nog eens vegetarisch.

Soep is (in het algemeen) de volgende dag het lekkerst.
Kan ook (na afkoelen) bewaard worden in de vriezer, gemakkelijk als je plotseling visite krijgt!

Soep gloeiend heet opdienen!
Laten afkoelen kun je zelf altijd nog wel als je dat wilt, toch?

Smakelijk eten!
Groetjes van oma manis, dit keer op de Italiaanse toer!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Soepen
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Aubergine
Basilicum
Courgette
Paprika's
Tomaten
Hoeveel
8 porties
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 3 gedroogde tomaten (in olie)
  • 3 geroosterde (in oven) rode paprika's  (of uit een pot)
  • 2 eetl. olijolie
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 pak (gezeefde) tomaten,(of  stukjes in blik),  500 gr.
  • 1 pak (verse) tortellini gevuld met ricotta en spinazie (250 gr.)
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 2 eetl (liefst) vers gesneden basilicum
Werkwijze voor dit gerecht
  1. knoflook snipperen
  2. aubergine en courgette wassen en in stukjes snijden (niet schillen)
  3. dit alles opbraden in olie
  4. gedroogde tomaten en paprika in reepjes snijden (even appart houden)
  5. bouillon erbij
  6. gezeefde tomaten erbij doen (geheim van oma manis: een klein theelepeltje suiker er in)
  7. tortellini erbij poosje doorkoken, en dan
  8. paprika en gedroogde tomaten erbij
  9. zout (voorzichtig, hoeft eigenlijk niet als de bouillon van bouillonblokjes is gemaakt) en een beetje peper
  10. nog een poosje laten sudderen
  11. opdienen met gesneden basilicum

Nog wat tips
zie boven
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 87 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...