Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 79 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Ratatouille-soep
recipe image Deze soep is een volwaardige maaltijd, alles erin en erop en toch gemakkelijk....... Is ook nog eens vegetarisch.

Soep is (in het algemeen) de volgende dag het lekkerst.
Kan ook (na afkoelen) bewaard worden in de vriezer, gemakkelijk als je plotseling visite krijgt!

Soep gloeiend heet opdienen!
Laten afkoelen kun je zelf altijd nog wel als je dat wilt, toch?

Smakelijk eten!
Groetjes van oma manis, dit keer op de Italiaanse toer!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Soepen
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Aubergine
Basilicum
Courgette
Paprika's
Tomaten
Hoeveel
8 porties
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 3 gedroogde tomaten (in olie)
  • 3 geroosterde (in oven) rode paprika's  (of uit een pot)
  • 2 eetl. olijolie
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 pak (gezeefde) tomaten,(of  stukjes in blik),  500 gr.
  • 1 pak (verse) tortellini gevuld met ricotta en spinazie (250 gr.)
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 2 eetl (liefst) vers gesneden basilicum
Werkwijze voor dit gerecht
  1. knoflook snipperen
  2. aubergine en courgette wassen en in stukjes snijden (niet schillen)
  3. dit alles opbraden in olie
  4. gedroogde tomaten en paprika in reepjes snijden (even appart houden)
  5. bouillon erbij
  6. gezeefde tomaten erbij doen (geheim van oma manis: een klein theelepeltje suiker er in)
  7. tortellini erbij poosje doorkoken, en dan
  8. paprika en gedroogde tomaten erbij
  9. zout (voorzichtig, hoeft eigenlijk niet als de bouillon van bouillonblokjes is gemaakt) en een beetje peper
  10. nog een poosje laten sudderen
  11. opdienen met gesneden basilicum

Nog wat tips
zie boven
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.