Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Quiche
Gemaakt door J. Steendam, maandag 07 september 2009

Een Quiche op basis van bladerdeeg

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ovenschotel
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Kaas
Hoeveel
4 personen
  • 6 vellen bladerdeeg,
  • 200 gr. bacon,
  • 200 gr. belegen kaas,
  • 2 eieren,
  • 1 1/2 dl. room of 1 zakje witte saus (Knorr).
  • peper
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Oven voorverwarmen op 200 gr. C.
  2. Bladerdeeg verdelen in de springvorm of beter quichevorm. De bodem inprikken met een vork.
  3. De helft van de bacon erop leggen, daarop de helft van de kaas, dan weer spek en kaas.
  4. De eieren loskloppen met de saus en wat peper en dit over de kaas schenken.
  5. De vorm op een rooster onder in een warme oven.
  6. Baktijd: ca. 40-45 min.
  7. De bovenkant moet mooi goudbruin gekleurd zijn.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 105 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...