Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Preischotel
recipe image

preitje

Een preitje hoort erbij!

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Gerecht
Ovenschotel
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Gehakt
Prei of Sjalotten
Hoeveel
2 personen
  • 500 gr gehakt
  • 500 gr aardappelen
  • 500 gr prei
  • 1 potje room
  • 150 gr gemalen kaas of gratinkaas
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van +/- 0,5 à 1 cm en kook ze gaar
  2. Bak het gehakt tot het mooi bruin is.
  3. Was de prei, snij hem in stukken en kook deze gaar.
  4. Wanneer de prei gaar is giet men deze af. Laat ondertussen wat boter smelten in de pan en meng de prei, de room en wat kaas.
  5. Kruiden met peper en zout.
  6. Vervolgens neemt u een vuurvaste schotel waarin u alle ingrediënten plaatst.
  7. Onderaan de aardappelen, vervolgens het gehakt en bovenaan de prei.
  8. Bedekt het geheel met de kaas en leg er wat stukjes boter op.
  9. Zet alles gedurende minstens een half uur in de voorverwarmde oven op 200°C tot de kaas een mooi korstje vormt.


Smakelijk.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 159 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...