Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.
Op bezoek ...
We hebben 684 gasten online
Uitgelicht Recept
|
Gemaakt door Margra
En dan natuurlijk liefst GEEN Plofkip-onderdelen gebruiken!
|
Reviews
Preischotel

Een preitje hoort erbij!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Gerecht
Ovenschotel
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Gehakt
Prei of Sjalotten
Hoeveel
2 personen
- 500 gr gehakt
- 500 gr aardappelen
- 500 gr prei
- 1 potje room
- 150 gr gemalen kaas of gratinkaas
Werkwijze voor dit gerecht
- Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van +/- 0,5 à 1 cm en kook ze gaar
- Bak het gehakt tot het mooi bruin is.
- Was de prei, snij hem in stukken en kook deze gaar.
- Wanneer de prei gaar is giet men deze af. Laat ondertussen wat boter smelten in de pan en meng de prei, de room en wat kaas.
- Kruiden met peper en zout.
- Vervolgens neemt u een vuurvaste schotel waarin u alle ingrediënten plaatst.
- Onderaan de aardappelen, vervolgens het gehakt en bovenaan de prei.
- Bedekt het geheel met de kaas en leg er wat stukjes boter op.
- Zet alles gedurende minstens een half uur in de voorverwarmde oven op 200°C tot de kaas een mooi korstje vormt.
Smakelijk.