Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Pilaf broccoli uit de oven
Gemaakt door een Keukenprins, woensdag 18 november 2009

Variatie:
- het vlees braden met een scheut wijn
- kerrie erbij

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Braden
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Ovenschotel
Vlees
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Bladerdeeg
Champignons
Fruit
Ui
Hoeveel
4 personen
  • 500 gr. hamlappen in blokjes gesneden
  • 3-4 el olijfolie
  • 1 bakje (kastagne-)champions
  • 1 blik perziken op siroop
  • 3 grote uien in ringen gesneden
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 1 stronk broccoli in roosjes gesneden
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 bakje creme fraiche
  • 1 Pakje bladerdeeg
  • 1 pak rijst
  • Zout, zwarte peper, sambal
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Fruit de uien in de olijfolie en voeg daarna het vlees toe.
  2. Braad de stukjes varkensvlees aan en voeg daarna de gesneden champions toe.
  3. Daarna de broccoli.
  4. Roerbak het geheel 2 minuten. Als het te hard gaat een klein scheutje water toevoegen.
  5. Voeg dan de de tomatenpuree, de stukjes perzik, de creme fraiche, de knoflook, de kruiden en het sap van de perzik toe en laat het geheel nog 5 min. onder af en toe doorroeren sudderen.
  6. Kook ondertussen de rijst en zet de oven aan. Hou de baktemperatuur van de bladerdeeg aan.
  7. Als de rijst gaar is deze afgieten en mixen met de ’saus’.
  8. Doe dan de mix in een platte ovenschaal en leg er de bladerdeeg overheen.
  9. Als het bladerdeeg gaar is kan het opgediend worden met een glas witte wijn.

door Arthur

Nog wat tips

Variatie:
- het vlees braden met een scheut wijn
- kerrie erbij

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 64 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...