Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Pilaf broccoli uit de oven

Variatie:
- het vlees braden met een scheut wijn
- kerrie erbij

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Braden
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Ovenschotel
Vlees
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Bladerdeeg
Champignons
Fruit
Ui
Hoeveel
4 personen
  • 500 gr. hamlappen in blokjes gesneden
  • 3-4 el olijfolie
  • 1 bakje (kastagne-)champions
  • 1 blik perziken op siroop
  • 3 grote uien in ringen gesneden
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 1 stronk broccoli in roosjes gesneden
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 bakje creme fraiche
  • 1 Pakje bladerdeeg
  • 1 pak rijst
  • Zout, zwarte peper, sambal
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Fruit de uien in de olijfolie en voeg daarna het vlees toe.
  2. Braad de stukjes varkensvlees aan en voeg daarna de gesneden champions toe.
  3. Daarna de broccoli.
  4. Roerbak het geheel 2 minuten. Als het te hard gaat een klein scheutje water toevoegen.
  5. Voeg dan de de tomatenpuree, de stukjes perzik, de creme fraiche, de knoflook, de kruiden en het sap van de perzik toe en laat het geheel nog 5 min. onder af en toe doorroeren sudderen.
  6. Kook ondertussen de rijst en zet de oven aan. Hou de baktemperatuur van de bladerdeeg aan.
  7. Als de rijst gaar is deze afgieten en mixen met de ’saus’.
  8. Doe dan de mix in een platte ovenschaal en leg er de bladerdeeg overheen.
  9. Als het bladerdeeg gaar is kan het opgediend worden met een glas witte wijn.

door Arthur

Nog wat tips

Variatie:
- het vlees braden met een scheut wijn
- kerrie erbij

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 145 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...