Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Pikante linzenschotel met turkse worstjes

Serveer dit met witte rijst en rode wijn.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Turks
Bereidingswijze
Bakken
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Bonen
Hoeveel
4 - 6 personen
  • 2 koppen linzen,
  • 2 turkse worstjes,
  • 1 rode paprika,
  • ui,
  • 1 steel bleekselderij,
  • 6 teentjes knoflook,
  • eetlepel harissa,
  • 2 theel. komijn,
  • twee eetl. korianderzaad,
  • 3 theel. paprikapoeder,
  • mespuntje kaneel,
  • zout,
  • blikje tomatenpuree.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. kook de linzen gaar met zout en een ui. bij het afgieten een klein beetje kookvocht in de pan laten.
  2. ui, bleekselderij fruiten in ruime pan.
  3. gevijzelde korianderzaad, paprikapoeder, komijn, kaneel roosteren in een pan en bij de ui en bleekselderij doen.
  4. knoflook hakken, snij de worstjes in stukjes en laat beide zachtjes meebakken.
  5. laat het vet uit de worstjes zich vermengen met de specerijen (wordt wat droog in de pan).
  6. tomatenpuree erbij, roeren.
  7. linzen erbij doen met het beetje kookvocht. bij de juiste verhoudingen krijg je nu de juiste consistentie. niet te waterig, niet te droog.
  8. voeg harissa toe. 

Serveer dit met witte rijst en rode wijn.

Door Anton Prins

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 150 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...