Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 156 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Peterseliewortelsoep
Vegetarisch als je groentebouillon gebruikt ...
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Soepen
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Wortels
Hoeveel
pan vol
  • 1 peterseliewortel,
  • 1/4 knolselder,
  • 1 teen knoflook ,
  • 1 grote ovale sjalotte ,
  • 1,5 liter boullion.
  • Peper ,zout & paprika-poeder.
  • Bladpeterselie.

Werkwijze voor dit gerecht

Sjalot en look fijnsnijden en zacht laten worden op matig vuur. Na 3 min. de in blokjes gesneden peterseliewortel even mee laten bakken op iets hoger vuur.
Giet de boullion erbij en de knolselder-blokjes. Peper en zout naar smaak.
De soep 20 min. laten koken. Overdoen in een blender en glad draaien.
Serveer in diepe borden en garneer de rand v/h bord met paprika-poeder en de soep met de bladpeterselie.

Ingevoerd door Paul Venduras

 

Laatste recept