Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 140 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Pepernoten (die geen kruidnoten zijn)
recipe image

Zoals eerder beloofd ... ook een recept voor de echte pepernoten.

Dit omdat er in deze Sinterklaas-tijd door de Pieten vooral met kruidnoten wordt gestrooid.
Pepernoten zijn dus eigenlijk meer brokken taai-taai (ongepopt) ... enfin, check it out!

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Meel of bloem
Hoeveel
zie ingrediënten...
  • 250 gram vloeibare honing
  • 1 ei
  • 1 eetlepel speculaas- of koekkruiden
  • 1 theelepel gemalen anijszaad
  • zout
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Meng de honing, het ei, de speculaaskruiden, anijs en zout in een kom.
  2. Roer het bakmeel erdoor.
  3. Het deeg afgedekt ca. 1 uur in de koelkast laten opstijven.
  4. De oven voorverwarmen tot 200 graden Celcius.
  5. Rol het deeg tot een dikte van 1 a 2 cm. Snijd deze plak in repen en daarna tot dobbelstenen.
  6. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze in circa 10-15 minuten bruin en gaar.
Nog wat tips

Speculaas-kruidnoten-pepernoten

Van links naar rechts: Speculaas - Kruidnoten - Pepernoten

 

Laatste recept