Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Pastasalade
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Bakken
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Pasta
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Courgette
Paprika's
Penne
  • 250 gr gekookte grote pasta bijv. Penne
  • magere spekblokjes
  • pijnboompitten
  • lenteuitjes
  • olijfjes
  • cherry tomaatjes
  • rucola salade
  • courgette
  • 1 knoflookteentje
  • rode Paprika
  • gele paprika
  • ui
  • Balsamico azijn
  • peper
  • zout
  • basilicum
  • oregano
  • klein blikje tomatenpuree
  • geraspte kaas, Old Amsterdam of oude kaas
  • bekertje crème fraiche of zure room
Werkwijze voor dit gerecht
Kook de pasta beetgaar en spoel deze af met koud water, besprenkel met olijfolie en laat afkoelen in koelkast.
Snipper het knoflookteentje en bak deze samen met de spekblokjes en pijnboompitten. Laat dit ook afkoelen.
Snij de olijfjes, ui,lenteui, courgette en paprika in kleine plakjes.
Doe alles in een slakom, de pasta de spekjes en de fijngesneden groente. Giet hierover naar smaak de balsamico azijn, en tomatenpureee en hussel door elkaar. Strooi peper, zout en kruiden en geraspte kaas erover. Naar smaak kan ook crème fraiche of zure room erdoorheen. Laat het geheel een uurtje staan alvorens het op te eten. Eet smakelijk.

Door: Ghys Buijs
Nog wat tips

In Nederland bevat zure room 10% mekvet. De Franse variant van zure room heet crème fraiche en bevat 35% melkvet. Door het lagere percentage melkvet schift zure room eerder dan crème fraîche. Daarom wordt zure room gebruikt in koude gerechten en wordt de crème fraîche juist verwerkt in warme gerechten.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 172 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...