Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 236 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Pastasalade
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Bakken
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Pasta
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Courgette
Paprika's
Penne
  • 250 gr gekookte grote pasta bijv. Penne
  • magere spekblokjes
  • pijnboompitten
  • lenteuitjes
  • olijfjes
  • cherry tomaatjes
  • rucola salade
  • courgette
  • 1 knoflookteentje
  • rode Paprika
  • gele paprika
  • ui
  • Balsamico azijn
  • peper
  • zout
  • basilicum
  • oregano
  • klein blikje tomatenpuree
  • geraspte kaas, Old Amsterdam of oude kaas
  • bekertje crème fraiche of zure room
Werkwijze voor dit gerecht
Kook de pasta beetgaar en spoel deze af met koud water, besprenkel met olijfolie en laat afkoelen in koelkast.
Snipper het knoflookteentje en bak deze samen met de spekblokjes en pijnboompitten. Laat dit ook afkoelen.
Snij de olijfjes, ui,lenteui, courgette en paprika in kleine plakjes.
Doe alles in een slakom, de pasta de spekjes en de fijngesneden groente. Giet hierover naar smaak de balsamico azijn, en tomatenpureee en hussel door elkaar. Strooi peper, zout en kruiden en geraspte kaas erover. Naar smaak kan ook crème fraiche of zure room erdoorheen. Laat het geheel een uurtje staan alvorens het op te eten. Eet smakelijk.

Door: Ghys Buijs
Nog wat tips

In Nederland bevat zure room 10% mekvet. De Franse variant van zure room heet crème fraiche en bevat 35% melkvet. Door het lagere percentage melkvet schift zure room eerder dan crème fraîche. Daarom wordt zure room gebruikt in koude gerechten en wordt de crème fraîche juist verwerkt in warme gerechten.

 

Laatste recept