Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.
Op bezoek ...
We hebben 260 gasten online
Uitgelicht Recept
|
Gemaakt door een Keukenprins
Crema catalana (Spaans of Catalaans voor "Catalaanse room"), ook bekend als "crema de Sant Josep" (room van Heilige Jozef) is een karakteristiek nagerecht uit de Spaanse regio Catalonië op basis van custard. Het behoort tot de hoogtepunten van de Catalaanse keuken.
Traditioneel wordt het gerecht op 19 maart bereid en gegeten, de dag van Sint Jozef.
|
Reviews
Pasta met spinazie
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Groenten
Pasta
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kaas
Knoflook
Penne
Spinazie
Hoeveel
4-6
- Gesneden diepvries spinazie (1 pak),
- 1 groot pakje Boursin (peperboursin is ook lekker),
- AH’s magere spekblokjes,
- AH’s gesneden champignons,
- Verse pasta naar keuze.
Kan Penne, Tagliatelle zijn enz. Voordeel van deze verse pasta’s zijn de korte kooktijd
Werkwijze voor dit gerecht
- Spekjes zachtjes uitbakken, champignons meebakken, of voor die tijd even blancheren (even in water aan de kook brengen, daarna direct afkoelen.
- Toevoegen aan inmiddels opgewarmde spinazie, Boursin er door roeren.
- Heel even opwarmen.
- Inmiddels gekookte pasta erbij serveren.
- Klaar!
- Is het geheel wat zoutig uitgevallen door te veel spekjes, direct afromen met koksroom of beter direct serveren.