Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Paprika/room/kaassaus
Gemaakt door een Keukenprins, donderdag 24 september 2009
Deze saus kan eigenlijk bijna overal bij; bij aardappelen, bij rijst, maar hij is bijzonder lekker bij pasta!.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Gerecht
Marinades & Sauzen
Hoeveel
4 porties
  • Bouillon (van een bouillonblokje),
  • 1 rode paprika,
  • of bekertje room,
  • of 1 kuipje smeerkaas (zilverkuipje),
  • veel vers gemalen gemengde peper,
  • veel vers geknipte bieslook
Werkwijze voor dit gerecht
Breng in een (steel)pan een flinke bodem met bouillon aan de kook en doe er dan de zeer fijn gesneden paprika bij.
Laat de bouillon inkoken en blijf bodempjes bouillon toevoegen tot de paprika zacht is geworden. Dan de room erbij.
Breng dit weer aan de kook en als dit kookt, voegt u de inhoud van het kuipje smeerkaas toe. Al roerend laten smelten.
Blijven roeren en de pit laag zetten. Dan een flinke hoeveelheid vers gemalen peper er bij en tot slot de verse bieslook.

Mike C.
Nog wat tips

Tip1: Maak deze saus met verschillende bospaddenstoelen. Deze bakt u voordat u ze door de saus roert.

Tip2: Maak deze saus met reepjes kip of varkensvlees. Deze roert u door de saus als u ze van te voren in de koekenpas heeft gebakken.

Tip3: U kunt ook een lekkere, stevige saus maken door tip 1 en tip 2 samen te voegen.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 61 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...