Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Paprika/room/kaassaus
Deze saus kan eigenlijk bijna overal bij; bij aardappelen, bij rijst, maar hij is bijzonder lekker bij pasta!.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Gerecht
Marinades & Sauzen
Hoeveel
4 porties
  • Bouillon (van een bouillonblokje),
  • 1 rode paprika,
  • of bekertje room,
  • of 1 kuipje smeerkaas (zilverkuipje),
  • veel vers gemalen gemengde peper,
  • veel vers geknipte bieslook
Werkwijze voor dit gerecht
Breng in een (steel)pan een flinke bodem met bouillon aan de kook en doe er dan de zeer fijn gesneden paprika bij.
Laat de bouillon inkoken en blijf bodempjes bouillon toevoegen tot de paprika zacht is geworden. Dan de room erbij.
Breng dit weer aan de kook en als dit kookt, voegt u de inhoud van het kuipje smeerkaas toe. Al roerend laten smelten.
Blijven roeren en de pit laag zetten. Dan een flinke hoeveelheid vers gemalen peper er bij en tot slot de verse bieslook.

Mike C.
Nog wat tips

Tip1: Maak deze saus met verschillende bospaddenstoelen. Deze bakt u voordat u ze door de saus roert.

Tip2: Maak deze saus met reepjes kip of varkensvlees. Deze roert u door de saus als u ze van te voren in de koekenpas heeft gebakken.

Tip3: U kunt ook een lekkere, stevige saus maken door tip 1 en tip 2 samen te voegen.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 110 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...