Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Beoordeling door Oma Manis , zondag 13 november 2011 vote imagevote imagevote imagevote image
Klein adviesje van Oma Manis: Probeer eens ipv het bakken van de balletjes, de hele massa (gemengd) vlees in een fijne schone doek te doen als een bal. En deze in de rijststoompan in zijn geheel te stomen.
Het vlees blijft dan zachter en malser, dit is lekkerder (vind ik), niet zo droog.
Dan kan je dus van die grote bol, iedere keer een klein stukje halen om als vulling te gebruiken
Pangsiet Goreng
Gemaakt door Rob L, maandag 09 november 2009
Gemiddelde waardering vote imagevote imagevote imagevote image / 5
1 Stemmers
Bewerkelijk!   Maar dan heb je ook wel wat lekkers ...
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Frituren
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Garnalen
Gehakt
Knoflook
Ui
Hoeveel
4 personen ?
  • 250 gram half om half gehakt
  • 50 gram hollandse garnaaltjes
  • 2 eieren
  • paneermeel
  • 1 knoflook pit
  • 1 ui sesamzaad
  • olie
  • peper
  • zout
  • pakje kant en klaar pangsiet vellen 

voor de saus

  • gember siroop
  • tomaten ketchup
  • sesam zaad
  • olie
  • peper
  • zout
  • sambal
Werkwijze voor dit gerecht
Hak de garnalen fijn in de blender en doe die samen met de eieren bij het gehakt.
Hak de ui en de knoflook pit heel fijn doe die ook bij de gehakt massa.
Roer de massa met paneermeel en twee druppels sesam zaad olie, halve thee lepel peper en zout tot een geheel waar een voudig met een koffielepel balletjes van gemaakt kunnen worden( let op niet te groot )
Bak de balletjes in niet te warme olijfolie. Als de balletjes bruin worden haal ze dan van het vuur en laat het geheel afkoelen.
Als de balletjes koud zijn dan rol je ze diagonaal in een velletje pangsiet tot de helft en buig dan de randen om.
De pangsiets kunnen worden voorgebakken in frituur vet, maar niet te lang, de pangsiets moeten net licht aangebruind zijn.
Voor het opdienen afbakken tot ze goudbruin zijn.

Voor de saus doe 5 eetlepels tomaten ketchup, 3 eetlepels gember siroop, peper, zout en sesamzaad olie in een pannetje en verwarm de inhoud net voor het opdienen en serveer in een kleine schaal.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 101 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...