Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 91 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Pandora
Soep zoals ze er in de Abruzzen wel pap van lusten.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Soepen
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Hoeveel
4 personen
  • 1 grote bloemkool,
  • 3 à 4 stokken soepprei,
  • 1 soepselder,
  • 3 à 4 ajuinen,
  • 2 grote aardappelen,
  • 2 blokjes runderbouillon,
  • 2 blokjes tuinkruidenbouillon,
  • 2l water.
  • Afwerking: 2dl room en wat verse peterselie
Werkwijze voor dit gerecht
Was en snij de prei, de selder, de bloemkool, de aardappelen en de ajuin.
Stoof de ajuin en de prei aan in een beetje boter totdat het glazig wordt.
Voeg daarna het water erbij en de selder en 3/4 van de bloemkool en de bouillonblokjes.
Laat koken totdat de groenten gaar zijn.
Mix de soep.
Doe de rest van de bloemkool erbij (in roosjes).
Laat nu nog even koken.
Afwerken met room en peterselie.
 

Laatste recept