Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Paksoi Shequita met zalm
Met witte rijstmie of (basmatie)rijst.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Oven
Roerbakken
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Rijst
Vis
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Zalm
Hoeveel
4 personen
  • 1 Paksoi,
  • 2 zalmfilets of moten,
  • bakje champignons,
  • flinke hand taugé,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 ui
  • 3 eetlepels olijfolie.
Werkwijze voor dit gerecht
De paksoi wassen en in repen van 4 à 5 cm snijden, de champignons schoonmaken en in vieren snijden, de knoflook zeer fijn snijden en de ui (fijn)snipperen.

Doe 2 à 3 eetlepels olijfolie in een hete wok en bak hierin de ui en de knoflook even aan.
Voeg de champignons en de onderste, witte helft, van de paksoi toe en roerbak dit twee minuutjes.
Voeg de rest van de paksoi toe en roerbak het geheel nog één à twee minuten.
Draai het vuur uit en schep de taugé door de warme groenten.
Dien het gerecht op met witte rijstmie of (basmatie)rijst.

Maak de zalmfilets of moten als volgt klaar: wrijf ze in met zout, zwarte peper en citroensap, leg ze in een ovenschaal met wat schilfers boter en 3 eetlepels water en dek het geheel af met alufolie.
Laat de zalm gaar worden gedurende 15 minuten op 200 graden tot die mooi zacht en rose is. Eet smakelijk!!
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 172 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...