Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Paella de Pollo
recipe image
Deze paella is niet zoals gewoonlijk met allerlei zeediertjes, zoals garnalen. En ook niet met konijn(Conejo) ... Maar dit recept is een variant met alleen kip en chorizo.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Spaans
Bereidingswijze
Braden
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ovenschotel
Rijst
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Knoflook
Paprika's
Hoeveel
4 personen
  • 3 eetl olijfolie
  • kleine kippepootjes
  • 1 eetl milde paprikapoeder
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook in plakjes
  • 1 rode, groene en gele paprika in blokjes
  • 2 theel kurkuma of 1tl saffraandraadjes
  • 350 gr risotto (excellent van ah)
  • 600 ml kippenbouillon van tablet
  • 100gr chorizo aan één stuk in blokjes
  • 3el gesneden peterslie
  • 1 citroen
  • event. pepertje
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Oven voor verwarmen op 200oC
  2. Kruid de kip met zout, peper en 1tl paprikapoeder.
  3. Olie verhitten.
  4. Bak kip rondom bruin in de olie.
  5. Voeg ui, knoflook,paprika's toe en bak kort mee.
  6. Voeg rest paprikapoeder en kurkuma toe en bak 1 min.
  7. Voeg rijst toe en roer 3 min. tot alles gemengd is.
  8. Voeg bouillon en chorizo toe en laat 5 min pruttelen.
  9. Daarna in de oven, minimaal 30 min. Tot dat al het vocht is verdampt en/of opgenomen door de risotto en de kip bruin is.
  10. Zet de oven nog even wat hoger als het wat langer duurt.
  11. Daarna peterslie en citroen erover en opdienen.

Veel succes en eet smakelijk!

Nog wat tips
Als je het een dag eerder klaar wilt maken doe je dat tot het punt dat de bouillon erbij gaat.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 175 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...