Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Paasbrunch: Omelet met gerookte zalm en basilicum
recipe image

Paasbrunch, Paasontbijt, Paashaas, Paasei, Paaszalm, Paasilicum...

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Ontbijt
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Zalm
Hoeveel
4 personen
  • 8 eieren
  • beker melk
  • 250 gr gerookte zalm, in fijne reepjes gesneden
  • peper en zout
  • bakje basilicum, ook gesneden
  • boter
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Klop de eieren met de melk en kruid met peper, zout.
  2. Smelt op half hoog vuur een klontje boter in een koekenpan en giet hierin 1/4 van de geklutste eieren.
  3. Bedek de omelet met gerookte zalm en bak tot het ei gestold is.
  4. Strooi wat gesneden verse basilicum op het ei en vouw voorzichtig met een vork de buitenkant van de omelet naar het midden toe.
  5. Houd de omelet met zalm warm in een lauwe oven (120°C).
  6. Bak de overige 3 omeletten zoals hierboven beschreven.
  7. Serveer met vers afgebakken stokbrood.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 134 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...