Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Oliebollen
recipe image
Gemaakt door Maarten Crutz, zaterdag 06 november 2010

Deze week - de 1ste week van november - zijn er weer her en der oliebollenkramen verschenen. Waarschijnlijk is dat geregeld in een wetje. Het Oliebollen-wetje uit 1983 ofzo?

De eerste maandag in november wordt het oliebollenseizoen geopend. Geen feestelijke gebeurtenis maar een geruisloos gebeuren, ineens staan ze er... die oliebollenkramen. Je vraagt je nog af waar ze de andere 10 maanden van het jaar gestald worden en vooral hoeveel er wel niet verdiend mee wordt. Want doorgaans staat er een PC-Hooft-tractor-achtig ding naast.
Oliebollenbusiness gaat vet hard zo lijkt.

Om zelf ook een graantje mee te kunnen pikken hier een oliebollenreceptje van Maarten.
Ook een soort van zwarte oliebollen zeg maar... net als bij die vrolijk geverfde kramen.oliebollen

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Frituren
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Meel of bloem
Hoeveel
afhankelijk van het formaat
  • 250 gram bloem,
  • 15 gram gist,
  • 1,5 deciliter water of melk,
  • 25 gram suiker,
  • snuifje zout,
  • 1 ei.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Giet de bloem in een kom.
  2. Breek de gist met lauw water of melk. Voeg een eetlepel suiker bij.
  3. Maak een kuiltje in de bloem. Giet de gist erin.
  4. Voeg langzamerhand de lauwe melk erbij.
  5. Besla het deeg flink met een houten lepel.
  6. Voeg er het ei bij.
  7. Bedek de kom met een doek en laat 30 minuten rijzen.
  8. Schep het deeg uit met een lepel die vooraf in vet gedompeld is om het aankleven te vermijden.
  9. Bak de bollen in zeer heet frituurvet goudbruin.
  10. Laat uitlekken op papier en dien op met poedersuiker.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 100 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...