Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 136 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Oliebollen
recipe image

Deze week - de 1ste week van november - zijn er weer her en der oliebollenkramen verschenen. Waarschijnlijk is dat geregeld in een wetje. Het Oliebollen-wetje uit 1983 ofzo?

De eerste maandag in november wordt het oliebollenseizoen geopend. Geen feestelijke gebeurtenis maar een geruisloos gebeuren, ineens staan ze er... die oliebollenkramen. Je vraagt je nog af waar ze de andere 10 maanden van het jaar gestald worden en vooral hoeveel er wel niet verdiend mee wordt. Want doorgaans staat er een PC-Hooft-tractor-achtig ding naast.
Oliebollenbusiness gaat vet hard zo lijkt.

Om zelf ook een graantje mee te kunnen pikken hier een oliebollenreceptje van Maarten.
Ook een soort van zwarte oliebollen zeg maar... net als bij die vrolijk geverfde kramen.oliebollen

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Frituren
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Meel of bloem
Hoeveel
afhankelijk van het formaat
  • 250 gram bloem,
  • 15 gram gist,
  • 1,5 deciliter water of melk,
  • 25 gram suiker,
  • snuifje zout,
  • 1 ei.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Giet de bloem in een kom.
  2. Breek de gist met lauw water of melk. Voeg een eetlepel suiker bij.
  3. Maak een kuiltje in de bloem. Giet de gist erin.
  4. Voeg langzamerhand de lauwe melk erbij.
  5. Besla het deeg flink met een houten lepel.
  6. Voeg er het ei bij.
  7. Bedek de kom met een doek en laat 30 minuten rijzen.
  8. Schep het deeg uit met een lepel die vooraf in vet gedompeld is om het aankleven te vermijden.
  9. Bak de bollen in zeer heet frituurvet goudbruin.
  10. Laat uitlekken op papier en dien op met poedersuiker.
 

Laatste recept