Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 146 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Millefeuille de Saumon
Koud voorafje met zalm
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Vis
Koude voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Prei of Sjalotten
Zalm
Hoeveel
4 personen
  • 400gr. bladerdeeg,
  • 400gr. zalm in dunne plakjes gesneden van 2 a 3 mm. dikte,
  • 30gr. boter,
  • prei
Werkwijze voor dit gerecht

Rol het bladerdeeg uit in een dun laagje, leg die op een bebloemde bakplaat, en bak die af in de oven (ca 15 min.)
Eenmaal gaar, in gelijke stukken verdelen. Bak de zalm gaar in boter. Kruiden met peper en zout. Schik de zalm op een gedeelte bladerdeeg, leg er terug bladerdeeg op en opnieuw met zalm bekleden. Deze bereiding meermaals herhalen zodat men een tompoes bekomt.
Men kan bij de zalm ook fijn geblancheerde groenten schikken zoals : broccoli, selder, tomaat, enz.
Het geheel laten afkoelen en opdienen.

Door janneke S.

 

Laatste recept