Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 157 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Mexicaanse bonenschotel(vegetarisch)
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Mexicaans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ovenschotel
Vegetarisch
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Bonen
Kaas
Hoeveel
4
1 blik bruine bonen
half flesje hotketchup
zakje taco kruiden
beker crème fraîche
zak taco chips
4 ons geraspte kaas
1 ui
1 paprika
blikje maïs
Werkwijze voor dit gerecht

Bak de uien en de paprika.
Voeg hierbij de hotketchup en de uitgelekte maïs.
Doe de room in een litermaat en voeg hierbij de tacokruiden. Goed roeren. Hierbij de 3/4 deel geraspte kaas voegen.
Kruimel de 3/4 deel van de tacochips door het mengsel. Voorzichtig door roeren.
Doe de bonen in een ovenschotel en doe hierop het room/kaas mengsel. Schep het voorzichtig wat door elkaar.
Doe als laatste de rest kaas erop en de verkruimelde tacochips.
Ongeveer 45 minuten op 220 graden in de oven. Afgedekt met aluminiumfolie. Haal de laatste 10 minuten de folie eraf.

Eet smakelijk. Lekker met tacochips en avocadodip.

Avocadodip:
meng avocado, gesnipperd stukje ui en een gekookt ei door elkaar.
Op smaak zout en citroensap toevoegen.

Titia Kuipers

 

Laatste recept