Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 706 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Mexicaanse bonenschotel (vegetarisch)
Lekker met tacochips en avocadodip.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Mexicaans
Vegetarisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Ovenschotel
Belangrijkste Ingrediënt
Bonen
Maïs
Hoeveel
4 personen
  • 1 blik bruine bonen
  • half flesje hotketchup
  • zakje taco kruiden
  • beker creme freche
  • zak taco chips
  • 4 ons geraspte kaas
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • blikje mais
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Bak de uien en de paprika.
  2. Voeg hierbij de hotketchup en de uitgelekte mais.
  3. Doe de room in een litermaat en voeg hierbij de tacokruiden. Goed roeren.
  4. Hierbij de 3/4 deel geraspte kaas voegen.
  5. Kruimel de 3/4 deel van de tacochips door het mengsel. Voorzichtig door roeren.
  6. Doe de bonen in een ovenschotel en doe hierop het room/kaas mengsel. Schep het voorzichtig wat door elkaar.
  7. Doe als laatste de rest kaas erop en de verkruimelde tacochips.
  8. Ongeveer 45 minuten op 220 graden in de oven. Afgedekt met alluminiumfolie.
  9. Haal de laatste 10 minuten de folie eraf.
Eet smakelijk.
Nog wat tips
Avocadodip: meng avocado, gesnippert stukje ui en een gekookt ei door elkaar. Op smaak zout en citroensap toevoegen.
 

Laatste recept