Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Macaroni (anders dan anders)
recipe image

Deze macaroni is heerlijk, maar "anders dan anders".
Het is namelijk een witte macaroni, omdat er helemaal geen tomaat of tomatenpuree in zit.

Deze pasta ovenschotel is ook koud erg lekker. De schotel kan makkelijk in punten gesneden worden.
Lekker met tomatenketchup of chilisaus.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Indonesisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ovenschotel
Pasta
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Macaroni
Spek(lappen/reepjes/blokjes)
Hoeveel
4 tot 6 personen
  • 1 pond macaroni, penne= lange pijpjes, of anders korte, die zijn ook goed
  • 2 ons katenspek, of 2 ons uitgebakken stukjes gerookt spek
  • 3 eieren
  • 1/2 liter melk (ja... echt!)
  • 1 bouillonblokje
  • scheutje olie
  • klontje boter
  • paneermeel
Werkwijze voor dit gerecht
  1. oven verwarmen op 180 graden
  2. macaroni koken in ruim (kokend) water, met scheutje olie en wat zout, regelmatig roeren... afgieten.
  3. eieren kloppen, en vermengen met alle andere ingrediënten
  4. goed alles door elkaar mengen, dit mengsel weer goed door de macaroni scheppen.
  5. dit alles in een vuurvaste schaal doen, enigszins ''aandrukken'' en paneermeel erover strooien.
  6. een paar klontjes boter erover verdelen
  7. in oven  zetten op 220 graden voor ongeveer een half uur
  8. af en toe kijken of alles goed gaat....
Nog wat tips

 Hierbij hebben we ook nog een leuk verhaal. Lees het verhaal achter dit Macaroni recept.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 130 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...