Reviews
Linzensalade geitenkaas / spinazie
Serveren met Italiaans brood (afbak van Appie)
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Vegetarisch
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Belangrijkste Ingrediënt
Bonen
Spinazie
Tomaten
- 1 blik linzen,
- 2 ons verse spinazie,
- 3 rijpe tomaten,
- 1 rond geitenkaasje van de Turkse winkel,
- 2 tenen knoflook (liefst verse),
- 1 rode ui,
- verse koriander,
- zout,
- peper,
- een scheut goede olijfolie,
- verse citroensap.
Kruiden naar smaak:
- Een snufje kerrie,
- paprika poeder of chili.
- Eventueel italiaanse kruiden als marjoraan of oregano.
- Of een cajun- of thaise kruidenmix.
Werkwijze voor dit gerecht
- Spoel de linzen en laat de uitlekken.
- Was de spinazie en snijd ze (incl. Steeltjes) in lange repen.
- Verbrokkel de kaas tot dobbelstenen en doe ze in een kom met de zeer fijn gesneden ui, de olie, tomatenpartjes, uitgeperste knoflook, peper, zout en koriander.
- Voeg de uitgelekte linzen toe en schep voorzichtig door elkaar. Even proeven en kruiden toevoegen.
- Spinazie bovenop leggen.
- Italiaans brood erbij, eventueel met kruidenboter.