Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Lente salade: gebakken grote garnalen met groene en witte asperges
recipe image
Gemaakt door Tim De Roeck, dinsdag 21 mei 2013

Ze zeggen dat het Lente is, want ... het is aspergetijd. De aspergestekers gaan weer op pad.

Hier alvast een fijn lente receptje, maar eerst nog even dit uit de wikipedia:

Een van de bekendste soorten is de Noorse kreeft of langoustine, niet te verwarren met de langoest. Deze laatste soort wordt veel groter maar mist de scharen, die de langoustine wel heeft. In landen rond de Middellandse Zee wordt de bereide langoustine 'scampo' genoemd (meervoud scampi), in Nederland en België wordt de term scampi gebruikt voor de reuzegarnaal, met daar als meervoud scampi's

Ingrediënten
In één oogopslag
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Asperges
Garnalen
Hoeveel
4 personen
  • 12 grote garnalen
  • 12 witte asperges
  • 6 groene asperges
  • boter 8 mini tomaatjes
  • 2 eetlepels croutons
  • eetlepel pijnboompitten
  • takje verse peterselie
  • citroensap
  • peper en zout
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Laat de bevroren reuze garnalen ontdooien in koud water.  Pel ze en verwijder de ingewanden.
  2. Schil de witte asperges. Breek het harde onderste deel af en snij er een stukje af.
  3. Van de groene asperges wordt alleen het harde einde verwijderd.
  4. Snij de asperges in schuine stukken (4 à 5 cm).
  5. Bestuif de garnalen met licht gekruide bloem (snufje peper en zout, cayenne voor de kleur).
  6. Wok de reuze garnalen en samen met de asperges  Besprenkel ze af en toe met wat citroensap.
  7. Peper, zout en nootmuskaat met mate toevoegen.
  8. Leg er tegen het einde van de gaartijd de gehalveerde tomaatjes bij.
  9. Verdeel garnalen, asperges en tomaatjes over diepe bordjes.
  10. Strooi er broodcroutons en pijnboompitten over en versier met enkele takjes peterselie.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 371 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Snelle pizza van spelt

    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....

  • Walnoot-pistache-honing-rozencake

    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...

  • Pittige stoofschotel met aubergine

    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...

  • Zomerse chicken tikka

    De muziek van Jack Johnson, de temperatuur van Zuid-Frankrijk en zon tot een uur of negen ’s avonds: zomergevoel zit in zonnige...